12 - P - Pinocchio.jpg

Pinocchio

Roberto Benigni imponerer igjen!

Ein trufast adaptasjon av den kjende historia om tredukka som blir gjort levande av den einsame treskjeraren Geppetto, spela av Roberto Benigni. Eit fantastisk eventyr svært ulikt frå Disney-versjonen!  

"Tro til originalmaterialet. En forunderlig og mørk eventyrfortelling som er visuelt vakker. La deg rive med og nyt sammen med hele familien." KinoMagasinet (6)

Som alle born er Pinocchio nysgjerrig på verda og lærer ved å prøve og feile. Han har eit stort mot, og blir den han er meint å vere.
Carlo Collodi skreiv “Pinocchios eventyr” på slutten av 1800-talet, men karakteren hans er like relevant no som då – sjølv om verda ser ut til å bevege seg i motsett retning. Regissør Matteo Garrone (Gomorra) gir Pinocchio si verd ein visjonær dimensjon som, til felles med boka, er både ekte og eventyrleg. Eit fantastisk eventyr for heile familien!

 

"«Pinocchio» er virkelig en kinofilm for de store lerreter, for fotograf Nicolai Brünel har «malt» store, vakre bilder i deilig cinemascope. Lytt også til musikken av Dario Marianelli, som støtter det visuelle med nydelige toner som klinger himmelsk. Dette er en vidunderlig eventyrstund som det kan bli vanskelig å overgå." Filmpolitiet (5)