02 - P - Sound of metal.jpg

Sound of Metal

Ruben og Lou er eit ungt par som har skapt seg eit liv dei elskar - dei er omreisande punkmusikarar som bur i ein campingbil som er musikkstudio og heim i eitt, men livet deira blir snudd på hovudet når Ruben brått mistar høyrselen. Lou gjer alt ho kan for å hjelpe, og finn ein stad der Ruben kan få den hjelpa han treng - ein institusjon isolert frå resten av verda. I denne verda av stille må Ruben vere meir ærleg med seg sjølv enn nokon gong, men hans livs kjærleik og lyden av det gamle livet hans rungar konstant i tankane og trekkjer han i fleire retningar.

Ein unik, vakker og djupt rørande film om kva eit forhold og eit menneske må gjennomgå når alt ein har og kjenner blir viska ut, og ein må starte heilt på nytt.

SOUND OF METAL er ein av årets mest kritikarrosa filmar, og ein av dei fremste kandidatane for fleire sentrale Oscar-kategoriar. Den er laga med døve skodespelarar i fleire sentrale roller og har vorte hylla for sitt nyanserte og realistiske portrett av kva det vil seie å vere døv.