10 - P - Summerland.jpg

Summerland

Ei kvar kvinne har rett til å vite kven ho er og kva ho vil. 

Forfattaren Alice (Gemma Arterton) er ei sterk og sjølvstendig kvinne under 2. verdskrigen, tilbaketrekt ved dei vakre klippene i det sørlege England. Ho fordjupar seg i arbeidet sitt, men er òg veldig einsam etter å ha blitt såra av kjærleiken og ei anna kvinne.
Når den livlege og unge Frank, ein evakuert gut frå krigen i London, vert adoptert inn i livet hennar, er ho fast bestemt på å bli kvitt han. Men hans uskuld, mot og nysgjerrighet vekker Alice sine djupt gravlagde kjensler. Alice lærer seg at sår kan lindrast, og at alle fortener ein ny sjanse. Alle kvinner har rett til å vite kven ho er og kva ho vil.

 

 

 

 

 

 

 

Storbritannia si sterkaste nye stemme, den Olivier-prisvinnande forfattaren og regissøren Jessica Swale, inspirerer publikum med eit ærleg og aktuelt tema i ein rørande og underhaldende film om sjølvinnsikt, kjærleik og vennskap.

Gledessprederen:
Årets Gledesspreder gis til Summerland. Gledessprederen skal gå til en film som begeistrer og sprer glede. Filmen skal nå ut til et bredt publikum på norske kinoer. Juryen fortalte at filmen er «en rørende historie om kjærlighetens utholdenhet i utfordrende tider. Denne filmen begeistrer med sin nydelige historiefortelling og vakre bilder fra Dover, samtidig som krigen raser i andre deler av England. Filmen har en herlig fordomsfrihet på bunnen, og ett ungt hjerte viser oss at det viktigste er kjærlighet. Historiene tvinnes elegant i hverandre og gjør at vi forlater kinosalen med et stort smil om munnen og med et varmt og åpent hjerte fylt med håp og troen på magi. Filmen fortjener et stort publikum».