01 - P - Tårnet.jpg

Tårnet

Elegant fortalt generasjonsskildring fra palestinsk flyktningleir.             For Ungdom og Vaksne           Fire generasjonar palestinske flyktningar. Eit håp.

Den 15 mai 1948 vart staten Israel oppretta, til tross for omfattande protestar frå palestinarane som budde i områdafrå før. Store deler av den palestinske befolkninga vart drevne vekk frå  heimane sine og over 500 palestinske landsbyar vart øydelagde. Palestinarane kallar 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".  Filmen er basert på ekte historier frå intervjuer, samtalar og observasjonar gjort av regissør og manusforfattar, Mats Grorud, medan han budde i ein flyktningeleir i Beirut, Libanon.

 

Tårnet er en varm og spennande fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennar oldefar Sidi, som bur saman i eit høgt tårn i ein flyktningeleir i Beirut, Libanon. Helt sidan Sidi kom til flyktningeleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men no er tida i ferd med å gå frå dei. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortida gjennom historiane til dei fire generasjonane som bur i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og hennar eiga framtid.