Riksteatret - Mio, min Mio

Om arrangementet

RIKSTEATRET: MIO, MIN MIO

RIKSTEATRET: MIO, MIN MIO

Astrid Lindgrens eventyrlige klassikar

Mio, min Mio er historia om den foreldrelause guten som blir prins Mio. Ei storslått og vakker fortelling om savn og einsemd, vennskap og vondskap og det sterke bandet mellom barn og foreldre.

Bo Vilhelm Olson bur hjå fosterforeldre som meiner det var ei ulykke å få han i hus. Ein dag han sitt aleine på ein benk skjer det noko merkeleg. Han blir ført til i Landet i det Fjerne. Der ventar hans far Kongen, som har lengta etter han sidan dagen han blei født.

Denne vakre framsyninga i Hilde Brinchmanns regi ble kåra til "Årets beste barneforestilling", Heddaprisen 2019. Med Riksteatret får barn og vaksne over heile landet oppleve teatereventyret der ein sjølv bur.

Aldersgrense: 6 år. Begrensa antall plassar, så ver tidleg ute med å sikre deg billett.

"En fantastisk opplevelse"
Romsdals Budstikke (6) 

"Magiske, mytiske Mio"
Sunnmørsposten (5) 

"Det er ikke få voksne som har kommet hulkende ut fra denne sterke barneforestillingen."
Hedda-juryens begrunnelse 

På scena
Maja Evenshaug Christiansen,Arjan Nilsen og Martin Karelius Østensen

Team
Regissør: Hilde Brinchmann,
Scenograf: Paul Sebastian Garbers,
Kostymedesigner: Helena Andersson,
Lysdesigner: Jonas P A Fuglseth,
Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen
Arjan Nilsen og Martin Karelius Østensen

Av Astrid Lindgren. I Hilde Brinchmanns dramatisering

Aldersgrense 6 år.

Begrunnelse frå Riksteatret:

"Aldersgrensen for forestillingen er 6 år. Vi anbefaler ikke å ta med barn som er under 6 år. 
Forestillingen foregår inne i et lukket scenerom hvor publikum kommer veldig tett på scenen og skuespillerne. Det er heller ikke like lett å forlate eller å komme og gå til og fra dette scenerommet, som når man sitter i en vanlig kulturhussal. 
Historien om Mio som kjemper mot det onde er en dramatisk fortelling. Sammen med sterke virkemidler som dramatiske kostymer og masker, scenerøyk, lys og høy lyd kan forestillingen virke skremmende på de minste barna. 
Vi er klar over at barn har forskjellig erfaring med å gå i teater samt opplever sanseinntrykk svært ulikt, hvilket betyr at det vil være noen som kanskje synes det kan være skummelt selv over anbefalt alder. 
Derfor er det fint å se forestillingen sammen med en trygg voksen og vi har valgt å sette en nedre aldersgrense til 6 år."